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Imparto clases Particulares de Matemáticas, Física y Química (para ESO y Bachillerato) 15/h
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Imparto clases Particulares de Matemáticas, Física y Química (para ESO y Bachillerato)

Soy Ingeniero Químico y Doctorado en Biotecnología. Actualmente trabajo en una empresa Biotecnológica pero dedico algo de mi tiempo libre a la enseñanza de las ciencias naturales y exactas.
Tengo un Blog que se se titula LA NUBE DE REFUERZO ESCOLAR y un canal de YouTube para ofrecer solucionarios, materiales de estudio y aclarar dudas.

Mi metodología se basa en explicar los fundamentos teóricos, aclarar las dudas y resolver muchos ejercicios y problemas hasta que el alumno tome la autonomía del tema. Cómo ingeniero me gusta dar un toque práctico a mis clases.

Trabajo en este proyecto junto a mi esposa que es Lic. en Química y Bioquímica e imparte sus clases con gran dedicación y calidad dada su experiencia. Los dos somos profesores desde hace más de 10 años.

Normalmente dispongo de poco tiempo para desplazarme y por eso prefiero alumnos cerca o que vengan a nuestro domicilio. Por una hora de clase no me desplazo, mínimo dos horas y cobraré el suplemento por mi tiempo de desplazamiento y transporte.
Para grupos de alumnos hay descuentos, puedo hacer ajustes de precios.

Informaciones prácticas sobre Clases

Imparto matemáticas, física, química, biología, tecnología. Para el/los nivel(es) ESO, bachillerato, selectividad, fp - formación profesional, estudios superiores, escuela de adultos.

Doy clases presenciales, en mi domicilio o en el tuyo.

Doy clases por webcam.

Me he conectado estas dos últimas semanas.

Experiencia de Clases

Más de 10 años impartiendo clases particulares para ESO y Bachillerato, durante todos estos años he impartido clases a cerca de un centenar de alumnos. Siempre he combinado la actividad docente con la investigación en la rama de la Biología Molecular, lo que se refleja en mis publicación en revistas de alto nivel (ver CV)

He impartido clases a nivel universitario dentro de la especialidad de Ingeniería Química, formando a tres cursos completos de ingenieros en la asignatura "Diseño de Reactores Químicos".

Curriculum Vitae de Clases

Boris Rodríguez-Porrata

PERSONAL DATA

Date of Birth: November 17, 1969
Place of Birth: Camagüey, Cuba
Current address: Barcelona, Spain

EDUCATION

· Ph.D. in Biotechnology, (Rovira i Virgili University of Tarragona, 2010) / University of Graz, Austria. Dissertation: “ Dehydration tolerance in yeast”. Excellent Cum Laudem / Doctor Europeus

· M.Sc. in Oenology , University Rovira i Virgili, Tarragona, Spain 2005

· M.Sc. in Quality, Safety and Environment , University of Otto von Guericke Magdeburg, Germany 2004. “Determination and consideration of measurement uncertainty”

· Degree in Chemical Engineer, University of Camagüey, Cuba, 1993. “Kinetic studies of yeast for animal feed” (Golden Diploma)

WORK EXPERIENCE

January 2016- ....: Project Manager - Palobiofarma S.L.

March 2014- Desember 2015: Patents of invention advisor, JISERN Patents and Trademark Office, Barcelona, Spain.

February 2011- February 2014: Postdoctoral Research Fellow, Institute of Biomedicine and Biotechnology, Molecular Biology of yeast Laboratory, Universidad Autònoma de Barcelona Project:”Integral Engineering of Acetic Acid Tolerance in Yeast”.

May 2010 – November 2010: Research Assistant, Biomedicine Research Group, Joan XXIII Hospital,Tarragona, “Study of metabolic disorders”.

November 2006- April 2010: PhD Student, Department of Biochemistry & Biotechnology, Rovira i Virgili University, Tarragona, Spain

2004 – 2005: Research Assistant, Department of Biochemistry and Molecular Biology, Ludwig Maximilians University, Munich – Germany “Cloning and expression of serine proteases in human cells” (1 year contract)

1999 – 2003: Industrial Property advisor, Cuban Industrial Property Office (Patents of invention specialist)

1995 – 1998: Instructor Professor in Chemical Engineering, Department of Chemical Engineering, University of Camagüey, Cuba. Teaching field: Design of Chemical and Biological Reactors

1993- 1995: Chemical Engineer in production plant, Institute of Genetic Engineering and Biotechnology, La Habana. Cuba (Production of vaccines -Fermentation Plant)

GRANTS AND FELLOWSHIPS

o KAAD – Katolischer Akademischer Ausländer Dienst. Germany

o Government of Catalonia – AGAUR, FI Scholarship for PhD studies during 4 years

o Government of Catalonia – AGAUR, mobility grants for a research time for three month in Graz University- Austria

SCIENTIFIC PUBLICATIONS

1. Vitalty enhancement of the rehydrated active dry wine yeast. Rodríguez-Porrata, M. Novo, J. Guillamón, N. Rozès, A. Mas, R. Cordero Otero .International Journal of Food Microbiology, Volume 126, Issues 1-2, 15 August 2008, Pages 116-122 (I. Factor 2,753)

2. Enhancing yeast cell viability after dehydration by modification of the lipid profile. Rodríguez-Porrata, M. Redón, N. Rozès, A. Mas, R. Cordero. World J Microbiology Biotechnology, april 2010,Volume: 27, Issue: 1, Publisher: Springer Netherlands, Pages: 75-83 (I. Factor 1,214)

3. Sip18p hydrophilin prevents yeast cell death by dehydration. Boris Rodríquez-Porrata, Angela Reisenbichler, Didac Carmona-Gutierrez, Frank Madeo, Albert Mas, Ricardo Cordero; J Appl Microbiol.2012, 112(3):512-25. (I. Factor 2,365)

4. The stress-activated protein kinase Hog1 develops a critical role after resting state. Escoté X, Miranda M, Rodríguez-Porrata B, Mas A, Cordero R, Posas F, Vendrell, Mol Microbiol. 2011 Apr; 80(2):423-35. (I. Factor 4,819)

5. The STF2p hydrophilin from Saccharomyces cerevisiae is required for dehydration stress tolerance. López-Martínez; G.; Rodríguez-Porrata; B.; Margalef-Català; M.; Cordero-Otero; R. (2012) 7(3):e33324.doi:10.1371/journal.pone.0033324 (I. Factor 4,411)

6. Yeast cell death during drying and rehydration process. Boris Rodríquez-Porrata, Angela Reisenbichler, Didac Carmona-Gutierrez, Frank Madeo, Albert Mas, Ricardo Cordero. Flow Cytometry 2012 (chapter of book) edited by Indrid Schmid, INTECH ed. UCLA, USA. ISBN (información oculta)

7. Resveratrol induces the anti-oxidant defence via transcription factor Yap1p. Xavier Escoté, Merce Miranda, Boris Rodríguez-Porrata, Didac Carmona- Gutierrez, Albert Mas, Martin Wabitsch, Joan Vendrell, Frank Madeo and Ricardo Cordero. Yeast, February 2012 (ID: YEA-Jun-11-0056.R2) (I. Factor 1,626)

8. Rehydration process improvement of yeasts in winemaking. B. Rodríguez-Porrata, M. Novo, J. Guillamón, N. Rozès, A. Mas, R. Cordero Otero. Advances in Oenological Science and Technology 2007 pag. 52-54 ISBN 978-84-690-6060-5.

9. Dehydration tolerance in yeast. Boris Rodríguez-Porrata. (2010), ISBN: (información oculta), on line publication (Doctoral thesis).

10. Transcriptional response of meiotic segregants to low temperatures. Salvadó Z, Chiva R, Rodríguez-Porrata B, Escoté X, Mas A, Rozés N, Cordero-Otero R, Guillamón JM. Nuevos Horizontes en la Viticultura y Enología, Ed: E Falqué, G Astral, JA Ferreiro, JC Mejuto, I Orriols. Servizo de publicacións, Universidade de Vigo. ISBN 978-84-8158-438-7, pps.277-280 (2009).

11. The yeast Ptc1 protein phosphatase regulates a variety of cellular functions by targeting the Mkk1 kinase. Laura Tatjer, Almudena Sacristán-Reviriego, Carlos Casado, Asier González, Boris Rodríguez-Porrata, Lorena Palacios, Humberto Martín, María Molina, and Joaquin Ariño. Journal of Cell Science. submited 27/07/2014. (I. Factor 5,9)

RESEARCH STAYS ABOARD

2004-2005: Department of Biochemistry and Molecular Biology, University Ludwig Maximilians, Munich – Germany, "Cloning and expression of serine proteases in human cells", Laboratory of Dr. Peter (información oculta)

2009 (from April to June) Institute of Molecular Bioscience, Karl Franzens University, Graz , Austria, "Study of apoptosis in yeast after dehydration – rehydration", Laboratory of Prof. Dr. Frank (información oculta)

PARTICIPATION IN RESEARCH PROJECTS

“Study of the yeast rehydration from the global expression to its functional integration “ AGL2(información oculta)C02-01/ALI. Spanish Ministry of Education and Science (2006-2009).

ERANET 2010 Integral Engineering of Acetic Acid Tolerance in Yeast (INTACT) (European Project).

PARTICIPATION IN INTERNATIONAL CONGRESS

§ XXXIV Congress SEBBM, Barcelona September 2011, “Using genetic approaches to gain insight into new functions of the Ptc1 type 2C phosphatase in the yeast Saccharomyces cerevisiae”

§ International Meeting of Yeast Apoptosis, Graz, Austria – September 2009, “Yeast cell death during dry and rehydration processes” (speaker)

§ International Specialized Symposium on Yeast ISSY26, Sorrento, Italia, Julio 2007,“Vitality enhancement of the Rehydrated dry wine yeast” (poster)

§ IX National Congress of Wine Research, GIENOL. May 2007 (poster)

§ X National Congress of Wine Research, GIENOL. May 2005 (poster)

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